çiçek, çiçek gönder, çiçek siparişi, Kalpte Kırmızı Gül, istanbul çiçek, ankara çiçek, izmir çiçek

Kardelen ve hercai birbirini seven iki çiçektir. Bir gün bu iki çiçek aralarında kavilleşirler. Birbirlerine olan sevgilerini doyasıya yaşayabilmek için hiçbir çiçeğin açmaya cesaret edemediği kış ve karlı bir mevsimde açacaklardır. Söz verirler birbirlerine. Kış mevsimi gelir. Kardelen karlı bir kış mevsiminde karları delip çıkar. Ancak etrafta hercai yoktur. Hercai ahde vefa göstermeyip kardeleni yarı yolda bırakmıştır. Bu duruma çok üzülür kardelen ve boynunu eğer. O gündür bu gündür, bu asil çiçek, kış aylarının sona yaklaştığı mevsimde karların erimeye yüz tuttuğu dönemlerde açar ve eriyen karlarla arkadaşlık eder.”

Kardelenler eksi 15 derece soğukta yaşayabilen ve çiçek açabilen en dayanıklı çiçeklerdendir. İlaç yapımında son derece değerli bir ham madde kaynağıdır.

Kardelene sormuşlar bütün çiçekler sıradan yerlerde açıp insanlara yakın dururken, Sen neden böyle yüksek dağlarda ve özellikle uçurum kenarlarında açarsın demişler. Kardelen şöyle cevap vermiş; “gülü seven dikenine, menekşeyi seven rengine, beni seven ölümü göze alır demiş.”